Call center (031) 9393

Articole

Tranzacţie importantă în piaţa medicală românească: Spitalul „Monza” intră în portofoliul reţelei „Memorial” din Turcia – sanatateabuzoiana.ro

Grupul Memorial Healthcare, o cunoscută reţea de sănătate din Turcia în domeniile oncologie și transplant, intra pe piaţa medicală românească achiziţionând Spitalul de Oncologie „Monza” din cadrul Enayati Medical City.

La doar un an de la deschidere cu o echipa medicală de renume si infrastructură de ultimă generatie, Spitalul de Oncologie Monza a devenit ofertant pentru sistemul de sănătate turcesc care intra astfel cu o achiziţie de succes pe piaţa din Romania!

Orașul Medical, primul ecosistem medical din Romania, deschis in anul 2021 in nordul Capitalei a făcut o promisiune de a deveni destinaţia medicala a pacientilor romani care au nevoie de tratamente si îngrijire de top fara a pleca din tara. In spiritul acestei promisiuni, in Enayati Medical City va funcţiona unul dintre cele mai renumite si căutate sisteme de sănătate din Turcia, Memorial Healthcare, printr-un parteneriat strategic si de lunga durata. Succesul financiar al Orașului Medical care a pornit cu o investitie iniţială de 65 milioane de euro si care previzionează o cifra de afaceri spectaculoasa deja in 2022 de peste 35 milioane de euro a reprezentat unul din elementele atractive pentru intrarea concernului turc in Orașul Medical, crescând valoarea acestuia cu peste 25%.

Dr Wargha Enayati: ”Suntem încântaţi ca oncologia din Romania va primi o infuzie de calitate remarcabila din partea partenerului Memorial Hospital din Turcia, care a ales sa intre pe piaţa din Romania in orașul medical Enayati Medical City. Cele mai valoroase asset-uri pe care le va aduce Memorial Healthcare in Orașul Medical este digitalizarea procesului medical care va duce la creșterea calităţii actului medical atât din perspectiva pacientului cat si a echipei medicale dar, si îmbunătăţirea experienţei pacientului – patient journey, o zona deficitara in tara noastră. Eu sunt un om al premierelor medicale din sistemul romanesc si mă bucur sa pot marca încă una care va avea cele mai mari beneficii asupra pacientului oncologic roman. Vreau sa mulţumesc partenerilor de la Monza pentru colaborarea din ultimul an si jumătate, pentru ca au crezut in proiectul acesta si au atins performantele financiare si medicale care au dus la premiera de azi”.

Luca Militello: ” La un an de zile de la deschiderea Spitalului de Oncologie Monza, după ce am tratat cu succes peste 40.000 pacienţi, am avut o medie de peste 70 intervenţii chirurgicale săptămânal, am simţit nevoia de a accepta propunerea Memorial Healthcare de parteneriat

CEO Memorial Healthcare Uğur Genç: „Am observat dezvoltarea pieţii de sănătate din România de mult timp și suntem fericiţi că putem contribui la progresul sistemului împreună cu ceilalţi parteneri. Suntem foarte fericiţi că intrăm pe piaţa din România cu un spital care are o echipă de medici atât de puternică și o infrastructură spitalicească de excepţie. (…) Am ales România ca prima ţară în care investim pentru că noi credem în sistemul medical romînesc. Împreună cu echipa medicală vom implementa expertiza și valorile noastre astfel încât să slujim cel mai bine nevoilor pacienţilor”.

Memorial Healthcare intră pe piaţa din România ca unic propietar al Spitalului de Oncologie din cadrul Enayati Medical City, aducând cu el expertiza unei echipe de peste 1200 de medici din 11 spitale. În slujba pacienţilor de mai bine de 22 de ani, este primul operator din Turcia cu spitale acreditate JCI și prima certificare Platinum LEED. În fiecare an, 3 milioane de pacienţi sunt trataţi în spitalele Memorial din toată lumea, inclusiv pacienţii din România care călătoresc în Turcia pentru tratament.