Call center (031) 9393

Articole

Memorial, cel mai modern centru integrat de oncologie

 

Memorial, cel mai modern centru integrat de oncologie

 

Memorial a apărut din dorinţa de a susţine necondiţionat pacienţii cu afecţiuni oncologice. Noi credem cu adevărat că există viaţă după diagnosticul de cancer, iar pacienţii oncologici au dreptul la cele mai bune servicii medicale. Memorial oferă servicii medicale integrate, care acoperă întreg parcursul terapeutic, sub acoperișul unei unităţi medicale moderne, echipate cu cea mai nouă tehnologie medicală. Diagnosticul în cancer și tratamentul care salvează vieţi trebuie să fie egale pentru toţi și din acest motiv serviciile oncologice și cele radiologice sunt decontate prin Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

 

Punem pacientul în centrul preocupărilor noastre

Abordarea modernă de a personaliza tratamentele a dus la rezultate bune în abordarea afecţiunilor oncologice, pentru că nu există boli, ci bolnavi. Echipele medicale lucrează împreună pentru identificarea soluţiei optime de tratament pentru fiecare pacient în parte. Medicii sunt ajutaţi de instrumente de diagnostic avansate care redau mult mai clar statusul clinic al pacienţilor și de aici și succesul tratamentelor prescrise. Complexitatea sferei de tratament oncologic atrage astfel implicarea mai multor medici, de diverse specialităţi, de la radiologie și imagistică medicală, la specialităţile clinice și până la chirurgie. Tumor Board-ul va diagnostica cu acurateţe afecţiunea pacientului, va interveni chirurgical în siguranţă, având acces la o multitudine de date medicale despre pacient. Tratamentul elaborat va fi personalizat, adaptat condiţiei pacientului, modului de răspuns al organismului și a statusului creat de alte comorbidităţi. Un diagnostic precis este esenţial în elaborarea unui plan terapeutic personalizat. Memorial din cadrul Grupului “Grupul Memorial Healthcare” este creat întocmai pentru a combina acești factori esenţiali, care îi oferă pacientului siguranţa faptului că sănătatea sa este în mâinile celor mai buni specialiști. De asemenea, pentru pacient este foarte important să știe că va găsi sub același acoperiș toate specialităţile medicale și nu este nevoit să caute medicii de care are nevoie în unităţi sanitare separate. Îngrijirea de calitate pentru cei diagnosticaţi cu cancer trebuie să includă și demnitate, respect, sprijin și afecţiune.

 

 

Specialităţile chirurgicale

Pacienţii noștri se bucură de toată atenţia din partea unor specialiști cu reputaţie în medicina românească. Cei mai mulţi dintre ei au realizat intervenţii complexe în premieră, însă nu sunt dedicaţi doar profesiei, ci mai ales oamenilor de care au grijă.  Capacitatea Spitalului Memorial este de 90 de paturi pentru spitalizare continuă dintre care 18 paturi de terapie intensivă. Alte 14 paturi sunt dedicate spitalizării de zi. Memorial acoperă o zonă vastă de chirurgie oncologică și este dotat cu 6 săli de operaţie pentru specialităţile:

 • Neurochirurgie
 • O.R.L.
 • Chirurgie cardiovasculară
 • Chirurgie generală
 • Urologie
 • Ginecologie
 • Chirurgie buco-maxilo-facială
 • Chirurgie toracică
 • Ortopedie

 

Echipele medicale și Centrele de Excelenţă

Pacienţii noștri beneficiază de servicii medicale integrate de oncologie la cele mai înalte standarde. De la diagnostic, tratament, chirurgie și până la recuperarea medicală, toate sunt puse la dispoziţia pacientului în cadrul centrului unic. Acest fapt permite monitorizarea evoluţiei pacientului nu numai în faza pre și post-operatorie, ci și în faza de recuperare. Anumite patologii sunt tratate în cadrul unor Centre de Excelenţă:

 • CENTRUL DE NEUROCHIRURGIE
 • INSTITUTUL SÂNULUI
 • CENTRUL DE UROLOGIE
 • CENTRUL DE EXCELENŢĂ ÎN GINECOLOGIE
 • ORTOPEDIE
 • CHIRURGIA ONCOLOGICĂ
 • CHIRURGIE TORACICĂ

 

Chirurgia robotică și minim invazivă

Robotul da Vinci Xi este cel mai modern instrument chirurgical disponibil în România. Cu ajutorul lui, chirurgii pot realiza intervenţii complexe pentru că precizia este extrem de importantă în intervenţiile chirurgicale. Pentru pacienţi asta înseamnă dureri postoperatorii minime, spitalizare redusă și revenirea mult mai rapidă la activităţile curente. Specialiștii noștri îl folosesc pentru intervenţiile urologice, ginecologice, oncologice și în chirurgia cardiovasculară. De altfel, Grupul Memorial România a început activitatea de chirurgie robotică în domeniul urologic în anul 2017, fiind primul centru privat din România care a introdus chirurgia robotică. Câteva luni mai târziu, echipele chirurgicale au efectuat intervenţii și din alte specialităţi – chirurgia oncologică, chirurgia ginecologică și cea bariatrică. În anul 2019, cu ajutorul robotului da Vinci Xi au fost realizate, în premieră în România și Sud-Estul Europei, primele intervenţii de chirurgie cardiovasculară.

 

Tehnologie de ultimă generaţie

Pentru elaborarea unui plan de tratament personalizat este necesar un diagnostic pus cu precizie.  Departamentul de Radiologie și Imagistică Medicală susţine competenţele specialiștilor noștri cu cea mai avansată tehnologie existentă.

 • Rezonanţă Magnetică 3 Tesla Magnetom Vida
 • Tomografie Computerizată Revolution Frontier
 • Mamografie Senographe Pristina
 • Radiologie digitală fixă Definium 464 HD
 • Radiologie digitală mobilă Optima XR240amx

De asemenea, în cadrul Departamentului de Radiologie Intervenţională se pot efectua proceduri diagnostice și terapeutice cu o abordare minim invazivă.

 

Consilierea psihlogică, element important în procesul terapeutic

Plecând de la tendinţa propusă de medicina modernă care tratează fiecare bolnav ca fiind unic și respectând filosofia grupului care pune nevoile medicale ale pacientului în centrul preocupărilor sale, Memorial a dezvoltat o serie de servicii conexe care vin să completeze serviciile medicale de înaltă calitate oferite. Trebuie să avem în vedere nu doar impactul fizic al bolii, dar și starea de bine din punct de vedere emoţional și social a fiecărui pacient și a familiei acestuia. Tonusul psihic al pacientului este  o condiţie esenţială în toate fazele de îngrijire medicală. De altfel, pacienţii noștri beneficiază și de suport psihologic. Consilierea psihologică este un element important în procesul terapeutic al unui pacient oncologic. Aceasta are drept obiectiv creșterea calităţii vieţii pacientului şi ajută ca terapiile medicale să fie mai bine tolerate. În amenajarea Memorial am încercat să recreăm atmosfera vieţii “de acasă”, astfel încât pacienţul să nu simtă nici o secundă că se află la spital.

De asemenea, Spitalul  Memorial pune la dispoziţia pacienţilor și vizitatorilor săi un spaţiu de recreere format dintr-o cafenea, o zonă de expoziţie și relaxare, o capelă multiconfesională și mai multe parcuri în care pacienţii si vizitatorii se pot destinde, o parcare și un restaurant.