Despre noi
NeuroHope, dezvoltat în parteneriat cu Memorial, este un centru specializat în intervenţii de neurochirurgie de înaltă complexitate realizate exclusiv prin tehnicile minim invazive și endoscopice.
Fondatorii clinicii, neurochirurgii Dorin Bică și Ionuţ Gobej, sunt printre cei mai cunoscuţi exponenţi ai valului de medici tineri care în anii 2000 au plecat să se specializeze în clinicile fanion din Franţa și UK.
Aflaţi în plină maturitate profesională, au conceput NeuroHope pentru a oferi pacienţilor o alternativă viabilă la renumitele centre internaţionale de referinţă, precum The Johns Hopkins Hospital – Baltimore, Mayo Clinic Rochester – SUA.
Un nucleu format din 32 de specialiști NeuroHope, dintre care 7 medici ultraspecializaţi la care se adaugă un număr impresionant de colaboratori, este implicat direct în activitatea celor două echipe conduse de către dr. Bică și dr. Gobej. Fiecare caz este rezolvat într-un mod personalizat și integrat.
Standarde de îngrijire a pacienţilor
La NeuroHope în „Standard of care” sunt incluse următoarele:
- planul operator propus pacientului este dezbătut într-un board format din medicii clinicii, dar și din personalităţi în domeniu din afara ţării;
- tumor board;
- protocol de evaluare a riscului de sângerare și tromboză în perioada perioperatorie;
- neuroimagistică RM 3T cu softurile speciale (Difdusion Tensor Imaging DTI-RM, tractografia RM, perfuzie RM, spectroscopie RM);
- monitorizare electrofiziologică intraoperatorie (neurolog specializat care monitorizează structurile cerebrale vitale în timpul operaţiei);
- monitorizarea intraoperatorie a rezecţiei (ecografie cerebrală transcraniană intraoperator);
- neuroanestezia (anestezie generală cu pacientul în stare vigilă);
- recuperare neuromotorie.
În clinica NeuroHope se realizează în medie 30 de intervenţii în fiecare lună, respectiv 360-400 intervenţii pe an, majoritatea cazurilor fiind de maximă dificultate.
Folosind tehnicile minim invazive și cele de endoscopie, neurochirurgii NeuroHope pot aborda orice fel de tumori sau formaţiuni vasculare indiferent de localizare sau mărime, cu condiţia să existe indicaţie pentru chirurgie.
În timpul intervenţiilor, distrugerile de ţesut cerebral sunt minime, iar structurile vitale sunt protejate la maxim. Datorită acestui fapt, pentru intervenţiile cerebrale, durata standard de spitalizare, chiar și pentru cazurile cele mai complexe realizate în clinica NeuroHope, are o medie de 4 zile.
Mobilizarea și mișcarea încep imediat după intervenţie, inciziile sunt foarte mici 25-40 mm și foarte discrete. Părul nu este ras decât în dreptul inciziei, iar pacientul se externează fără drenuri și pansamente inestetice. Pentru intervenţiile la coloana vertebrală spitalizarea este de o zi, iar pentru cazurile rezolvate endoscopic, externarea se face în aceeași zi.
Chirurgia spinală endoscopică
- Hernie de disc
- Protruzie de disc
- Stenoză spinală
- Hipertrofie articulară/artrită
- Stenoză foraminală
- Protruzie discală
- Radiculopatie
- Spondilolistezis
- Intervenţii chirurgicale anterioare nereușite
Neurochirurgie spinală
- Hernie de disc, lombară, cervicală, toracală, minim invaziv;
Neurochirurgie cerebrală
- Neurochirurgie cerebrală
- Meningiom;
- Glioblastom;
- Adenom hipofizar;
- Neurinom de acustic/Schwannomul vestibular;
- Metastaze cerebrale;
- Nevrisme cerebrale;
- Astrocitoame;
- Biopsie cerebrală stereotactică;
- Cavernoame;
- Chiste epidermoide;
- Craniofaringiom;
- Drenaj hematoame;
- Fistule LCR;
- Glioblastoame;
- Hidrocefalia;
- Malformaţii vasculare;
- Nevralgie de trigemen;
- Neurochirurgie pediatrică;
Tehnologie
- RM 3T cu softuri pentru tractografii, perfuzie, difuzie și spectrografie;
- Staţie computerizată de vizualizare Zeiss Kinevo;
- Sistem de neuronavigaţie Brainlab;
- Ecograf intraoperator BK 5000;
- Disector cu ultrasunete (Cușa);
- Echipament videoendoscopie HD (Artrex);
- Sistem de achiziţie a imaginilor video-HD (Artrex);
- Generator radiofrecvenţă (Valleylab);
- Echo-doppler intraoperator pentru baza de craniu;
Chirurgia spinală endoscopică
Chirurgia spinală endoscopică reprezintă o inovaţie tehnologică, ce poate să abordeze peste 80% din patologiile spinale care necesită intervenţie chirurgicală.
În cadrul Centrului de Neurochirurgie intervenţiile endoscopice spinale sunt efectuate de către Dr. Ionuţ Gobej, medic primar neurochirurgie cu supraspecializare în neurchirurgie cerebrală, vasculară și spinală.
Pacienţii beneficiează de tratament la standarde internaţionale, specialiștii NeuroHope folosind tehnologie de ultimă generaţie, astfel încât intervenţia se realizează cu prezervarea integrităţii musculare și osoase.
Intervenţia endoscopică spinală se realizează prin intermediul unui tub foarte subţire de care este atașată o cameră de rezoluţie mare ce permite chirurgului să vizualizeze pe monitor structurile coloanei. Întreaga intervenţie se efectuează printr-o microincizie de 1 cm sau mai mică.
Instrumentele folosite sunt foarte subţiri, astfel încât trauma fizică este minimă, iar mobilitatea pacientului nu este afectată – se poate mișca la doar câteva ore de la intervenţie. Mai mult decât atât, pacientul simte, în majoritatea cazurilor, o îmbunătăţire imediată și poate pleca acasă în aceeași zi.
Avantaje chirurgia spinală endoscopică
- risc extrem de redus de complicaţii intra și postoperatorii;
- o singură incizie milimetrică;
- păstrarea integrităţii musculare;
- timp foarte redus de spitalizare;
- timp operator redus;
- disconfort minim;
- recuperare rapidă;
- ameliorarea rapidă a durerii.
Pentru programări și informaţii referitoare la intervenţia endoscopică spinală, puteţi suna în call center-ul NeuroHope – 031.005.0510 sau puteţi accesa site-ul Centrului de Neurochirurgie NeuroHope – https://neurohope.ro/chirurgie-spinala-endoscopica/.
Echipa medicală
Pentru că viaţa nu se definește doar ca supravieţuire, ci și din punctul de vedere al calităţii ei, echipa NeuroHope își dorește să maximeze șansele pacienţilor. Echipa medicală este conștientă de valoarea fiecarei luni, a fiecărui an dăruit.
Abordarea multidisciplinară garantează faptul că pacientul primește cea mai bună îngrijire. Toate specialităţile medicale necesare vindecării și redobândirii calităţii vieţii se îngrijesc de pacient, devin sprijin și ghid în drumul spre normalitate
- Dr. Dorin Bică – Medic Primar Neurochirurgie
- Dr. Ionuţ Gobej – Medic Primar Neurochirurgie
- Dr. Alexandru Pahonţu – Medic Specialist Neurochirurgie
- Dr. Irina Paraschiv-Orban – Medic Specialist Neurologie
- Dr. Antonia Lefter – Medic Specialist Neurologie
- Dr. Nicoleta Arhire – Medic Primar ATI
- Dr. Robert Rob – Intervenţii transnazale
Trimite dosarul tău medical
Pacientul reprezintă nucleul a tot ceea ce înseamnă NeuroHope. Totul este gândit, conceput și organizat, astfel încât sănătatea, calitatea vieţii și confortul pacientului să fie la cel mai înalt nivel.
Trimite-ne dosarul tău medical cu RMN-uri, CT-uri, angiografii, dar și alte documente medicale relevante, astfel încât veţi beneficia în mod gratuit de opinia specialiștilor noștri, iar în cazul în care aveţi indicaţie pentru intervenţie neurochirurgicală, vă puteţi programa la consultaţie.
Trimite-ne dosarul aici:
- Dr. Bică: www.neurohope.ro/trimite-documente-bica/
- Dr. Gobej: www.neurohope.ro/trimite-documente-dr-gobej/
- Dr. Pahonţu: www.neurohope.ro/trimite-documente-dr-pahontu/