Call center (031) 9393

Articole

Memorial, Primul investitor strategic in domeniul medical din Turcia achizitioneaza Spitalul de Oncologie Monza din Enayati Medical City – viata-medicala.ro

 

 

O reţea medicală din Turcia intră pe piaţa din România achiziţionând Spitalul de Oncologie Monza din Enayati Medical City.

La doar un an de la deschidere cu o echipă medicală de renume și infrastructură de ultimă generaţie, Spitalul de Oncologie Monza a devenit ofertant pentru sistemul de sănătate turcesc.

„Orașul Medical, primul ecosistem medical din România, deschis în anul 2021 în nordul Capitalei, a făcut o promisiune de a deveni destinaţia medicală a pacienţilor români care au nevoie de tratamente și îngrijire de top fără a pleca din ţară. În spiritul acestei promisiuni, în Enayati Medical City va funcţiona unul dintre cele mai renumite și căutate sisteme de sănătate din Turcia, Memorial Healthcare, printr-un parteneriat strategic și de lungă durată”, se arată într-un comunicat.

Succesul financiar al Orașului Medical care a pornit cu o investiţie iniţială de 65 milioane de euro și care previzionează o cifră de afaceri spectaculoasă deja în 2022 de peste 35 milioane de euro a reprezentat unul din elementele atractive pentru intrarea concernului turc în Orașul Medical, crescând valoarea acestuia cu peste 25%.

„Suntem încântaţi că oncologia din România va primi o infuzie de calitate remarcabilă din partea partenerului Memorial Hospital din Turcia, care a ales să intre pe piaţa din România în orașul medical Enayati Medical City. Cele mai valoroase asseturi pe care le va aduce Memorial Healthcare în Orașul Medical este digitalizarea procesului medical care va duce la creșterea calităţii actului medical atât din perspectiva pacientului cât și a echipei medicale, dar și îmbunătăţirea experienţei pacientului – patient journey, o zona deficitară în ţara noastră. Eu sunt un om al premierelor medicale din sistemul românesc și mă bucur să pot marca încă una care va avea cele mai mari beneficii asupra pacientului oncologic român. Vreau să mulţumesc partenerilor de la Monza pentru colaborarea din ultimul an și jumătate, pentru că au crezut în proiectul acesta și au atins performanţele financiare și medicale care au dus la premiera de azi”, a declarat dr. Wargha Enayati, fondatorul Enayati Medical City.

Sub sloganul „Suntem alături de tine pentru sanatatea ta”, Memorial Healthcare intră pe piaţa din România ca unicul propietar al Spitalului de Oncologie din cadrul Enayati Medical City aducând cu el expertiza unei echipe de peste 1.200 de medici din 11 spitale.

„Am observat dezvoltarea pieţii de sănătate din România de mult timp și suntem fericiţi că putem contribui la progresul sistemului impreună cu ceilalţi parteneri. Suntem foarte fericiţi că intrăm pe piaţa din România cu un spital care are o echipă de medici atât de puternică și o infrastructură spitalicească de excepţie. Am avut succes în Turcia mulţumită valorilor noastre puternice: calitate, etică, experienţa pacientului și satisfacţia angajaţilor. De aceea avem deja mii de pacienţi români mulţumiţi de serviciile noastre din spitalele din Turcia. Vom rămâne fideli acelor valori în noul spital Memorial Healthcare din București. Memorial Healthcare vrea să devină un brand recunoscut la nivel mondial cu spitale în toată lumea și am ales România ca prima ţară în care investim pentru că noi credem în sistemul medical românesc. Împreună cu echipa medicală vom implementa expertiza și valorile noastre astfel încât să slujim cel mai bine nevoilor pacienţilor”, a precizat CEO Memorial Healthcare Uğur Genç.

În slujba pacienţilor de mai bine de 22 de ani, Memorial Healthcare este primul operator din Turcia cu spitale acreditate JCI precum și prima certificare Platinum LEED.

În fiecare an, 3 milioane de pacienţi sunt trataţi în spitalele Memorial din toată lumea, inclusiv pacienţii din România care călătoresc în Turcia pentru tratament.

„La un an de zile de la deschiderea Spitalului de Oncologie Monza, după ce am tratat cu succes peste 40.000 pacienţi, am avut o medie de peste 70 intervenţii chirurgicale săptămânal, am simţit nevoia de a accepta propunerea Memorial Healthcare de parteneriat strategic pentru a îmbunătăţi activitatea spitalului oncologic, ridicând nivelul de expertiza. Pacienţii vor primi în continuare calitatea de excepţie cu care s-au obișnuit, în paralel cu acces la tehnologii și tratamente noi. Secţia de oncologie, Institutul Sânului, Centrul de Neurologie – Neurohope, Centrul de chirurgie urologică, Centrul de ginecologie, DaVinci Center, Centrul de chirurgie oncologică, Centrul de chirurgie toracică și robotică, Centrul de Endometrioză și Academia Endomedicare, precum și centrul de Radiologie și imagistică medicală alături de parteneriatul de pe zona de radioterapie și medicină nucleară cu Neofile, dar și cele cu Ares pentru chirurgie intervenţională, vor ramâne stabile și în plus se vor dezvolta. Beneficiarii principali ai acestui parteneriat sunt echipele medicale și pacienţii și sunt convins că următorii ani vor transforma Spitalul de Oncologie din Enayati Medical City într-un centru de referinţă oncologică la care vor veni pacienţi din toată Europa”, a subliniat Luca Militello, CEO al grupului Monza în România.