Call center (031) 9393

Articole

Memorial, Primul investitor strategic in domeniul medical din Turcia achizitioneaza Spitalul de Oncologie Monza din Enayati Medical City – revistabiz.ro

Una dintre cele mai răsunătoare tranzacţii ale anului pe piaţa medicala din Romania este preluarea de către operatorul turc Memorial Healthcare a Spitalului de Oncologie Monza din cadrul Enayati Medical City.

La doar un an de la deschidere cu o echipa medicală de renume si infrastructură de ultimă generaţie, Spitalul de Oncologie Monza a devenit ofertant pentru sistemul de sănătate turcesc care intra astfel cu o achiziţie de succes pe piaţa din Romania!

Orașul Medical, primul ecosistem medical din Romania, deschis in anul 2021 in nordul Capitalei, a făcut o promisiune de a deveni destinaţia medicala a pacienţilor romani care au nevoie de tratamente si îngrijire de top fara a pleca din tara. In spiritul acestei promisiuni, in Enayati Medical City va funcţiona unul dintre cele mai renumite si căutate sisteme de sănătate din Turcia, Memorial Healthcare, printr-un parteneriat strategic si de lunga durata. Succesul financiar al Orașului Medical care a pornit cu o investiţie iniţială de 65 milioane de euro si care previzionează o cifra de afaceri spectaculoasa deja in 2022 de peste 35 milioane de euro a reprezentat unul din elementele atractive pentru intrarea concernului turc in Orașul Medical, crescând valoarea acestuia cu peste 25%.

Dr Wargha Enayati: ”Suntem încântaţi ca oncologia din Romania va primi o infuzie de calitate remarcabila din partea partenerului Memorial Hospital din Turcia, care a ales sa intre pe piaţa din Romania in orașul medical Enayati Medical City. Cele mai valoroase asset-uri pe care le va aduce Memorial Healthcare in Orașul Medical este digitalizarea procesului medical care va duce la creșterea calităţii actului medical atât din perspectiva pacientului cat si a echipei medicale dar, si îmbunătăţirea experienţei pacientului – patient journey, o zona deficitara in tara noastră. Eu sunt un om al premierelor medicale din sistemul romanesc si mă bucur sa pot marca încă una care va avea cele mai mari beneficii asupra pacientului oncologic roman. Vreau sa mulţumesc partenerilor de la Monza pentru colaborarea din ultimul an si jumătate, pentru ca au crezut in proiectul acesta si au atins performantele financiare si medicale care au dus la premiera de azi”.

Luca Militello: ” La un an de zile de la deschiderea Spitalului de Oncologie Monza, după ce am tratat cu succes peste 40.000 pacienţi, am avut o medie de peste 70 intervenţii chirurgicale săptămânal, am simţit nevoia de a accepta propunerea Memorial Healthcare de parteneriat strategic pentru a îmbunătăţi activitatea spitalului oncologic, ridicând nivelul de expertiza. Pacienţii vor primi in continuare calitatea de excepţie cu care s-au obișnuit, in paralel cu acces la tehnologii si tratamente noi. Secţia de oncologie, Institutul Sânului, Centrul de Neurologie – Neurohope, Centrul de chirurgie urologica, Centrul de ginecologie, DaVinci Center, Centrul de chirurgie oncologica, Centrul de chirurgie toracica si robotica, Centrul de Endometrioza si Academia Endomedicare, precum si centrul de Radiologie si imagistica medicala alături de parteneriatul de pe zona de radioterapie si medicina nucleara cu Neofile dar si cele cu Ares pentru chirurgie intervenţională, vor rămâne stabile si in plus se vor dezvolta. Beneficiarii principali ai acestui parteneriat sunt echipele medicale si pacienţii si sunt convins ca următorii ani vor transforma Spitalul de Oncologie din Enayati Medical City într-un centru de referinţă oncologica la care vor veni pacienţi din toata Europa”.

Sub sloganul ”Suntem alături de tine pentru sănătatea ta”, Memorial Healthcare intră pe piaţa din Romania ca unicul proprietar al Spitalului de Oncologie din cadrul Enayati Medical City aducând cu el expertiza unei echipe de peste 1200 de medici din 11 spitale. In slujba pacientilor de mai bine de 22 de ani, Memorial Healthcare este primul operator din Turcia cu spitale acreditate JCI precum si prima certificare Platinum LEED. In fiecare an, 3 milioane de pacienţi sunt trataţi in spitalele Memorial din toata lumea, inclusiv pacienţii din Romania care călătoresc in Turcia pentru tratament.

CEO Memorial Healthcare Uğur Genç: ”Am observat dezvoltarea pieţei de sănătate din Romania de mult timp si suntem fericiti ca putem contribui la progresul sistemului împreună cu ceilalţi parteneri. Suntem foarte fericiti ca intram pe piata din Romania cu un spital care are o echipa de medici atât de puternica si o infrastructura spitaliceasca de exceptie. Am avut succes in Turcia mulţumită valorilor noastre puternice: Calitate, Etica, Experienta pacientului si Satisfactia Angajatilor. De aceea avem deja mii de pacienţi romani multumiti de serviciile noastre din spitalele din Turcia. Vom rămâne fideli acelor valori in noul spital Memorial Healthcare din Bucuresti. Memorial Healthcare vrea sa devină un brand recunoscut la nivel mondial cu spitale in toata lumea si am ales Romania ca prima tara in care investim pentru ca noi credem ca in sistemul medical romanesc. Împreună cu echipa medicala vom implementa expertiza si valorile noastre astfel încât sa slujim cel mai bine nevoilor pacienţilor Sunt foarte fericit și mândru să anunţ aceasta noua investiţie și abia aștept sa oferim servicii medicale pacienţilor la standardele asumate si promitem sa ii consideram pe toti ca membrii propriei familii”.

Memorial Healthcare a fost asistată de o echipă integrată de consultanţi și avocaţi ai PwC România și D&B David și Baias, care a inclus servicii de asistenţă de tip M&A / lead-advisory, due diligence, asistenţă juridică și fiscală efectuate pe parcursul întregului proces de tranzacţie.

Vânzătorii au fost asistaţi de Dan Doroftei (consultant de business in sănătate) și de echipele de avocaţi ai Cumpănașu și Asociaţii și Brașoveanu, Cernat și Asociaţii.