Call center (031) 9393

Articole

Memorial, Primul investitor strategic in domeniul medical din Turcia achizitioneaza Spitalul de Oncologie Monza din Enayati Medical City – nmedia.ro

Grupul Memorial Healthcare, una dintre cele mai cunoscute retele medicale din Turcia in special pentru tratamentele complexe oncologice si transplant, intra pe piata din Romania achizitionand Spitalul de Oncologie Monza din Enayati Medical City. Orasul dr Wargha Enayati a fost gandit ca destinatia medicala a pacientilor romani care au nevoie de tratamente si ingrijire de top fara a pleca din taraMemorial Healthcare aduce digitalizarea procesului medical si imbunatateste experienta medicala a pacientului.

Una dintre cele mai rasunatoare tranzactii ale anului pe piata medicala din Romania este preluarea de catre operatorul turc, Memorial Healthcare, a Spitalului de Oncologie Monza din cadrul Enayati Medical City.

La doar un an de la deschidere cu o echipa medicala de renume si infrastructura de ultima generatie, Spitalul de Oncologie Monza a devenit ofertant pentru sistemul de sanatate turcesc care intra astfel cu o achizitie de succes pe piata din Romania!

Orasul Medical, primul ecosistem medical din Romania, deschis in anul 2021 in nordul Capitalei a facut o promisiune de a deveni destinatia medicala a pacientilor romani care au nevoie de tratamente si ingrijire de top fara a pleca din tara. In spiritul acestei promisiuni, in Enayati Medical City va functiona unul dintre cele mai renumite si cautate sisteme de sanatate din Turcia, Memorial Healthcare, printr-un parteneriat strategic si de lunga durata. Succesul financiar al Orasului Medical care a pornit cu o investitie initiala de 65 milioane de euro si care previzioneaza o cifra de afaceri spectaculoasa deja in 2022 de peste 35 milioane de euro a reprezentat unul din elementele atractive pentru intrarea concernului turc in Orasul Medical, crescand valoarea acestuia cu peste 25%.

Dr Wargha Enayati: "Suntem incantati ca oncologia din Romania va primi o infuzie de calitate remarcabila din partea partenerului Memorial Hospital din Turcia, care a ales sa intre pe piata din Romania in orasul medical Enayati Medical City. Cele mai valoroase asset-uri pe care le va aduce Memorial Healthcare in Orasul Medical este digitalizarea procesului medical care va duce la cresterea calitatii actului medical atat din perspectiva pacientului cat si a echipei medicale dar, si imbunatatirea experientei pacientului - patient journey, o zona deficitara in tara noastra. Eu sunt un om al premierelor medicale din sistemul romanesc si ma bucur sa pot marca inca una care va avea cele mai mari beneficii asupra pacientului oncologic roman. Vreau sa multumesc partenerilor de la Monza pentru colaborarea din ultimul an si jumatate, pentru ca au crezut in proiectul acesta si au atins performantele financiare si medicale care au dus la premiera de azi".

Luca Militello: " La un an de zile de la deschiderea Spitalului de Oncologie Monza, dupa ce am tratat cu succes peste 40.000 pacienti, am avut o medie de peste 70 interventii chirurgicale saptamanal, am simtit nevoia de a accepta propunerea Memorial Healthcare de parteneriat strategic pentru a imbunatati activitatea spitalului oncologic, ridicand nivelul de expertiza. Pacientii vor primi in continuare calitatea de exceptie cu care s-au obisnuit, in paralel cu acces la tehnologii si tratamente noi. Sectia de oncologie, Institutul Sanului, Centrul de Neurologie - Neurohope, Centrul de chirurgie urologica, Centrul de ginecologie, DaVinci Center, Centrul de chirurgie oncologica, Centrul de chirurgie toracica si robotica, Centrul de Endometrioza si Academia Endomedicare, precum si centrul de Radiologie si imagistica medicala alaturi de parteneriatul de pe zona de radioterapie si medicina nucleara cu Neofile dar si cele cu Ares pentru chirurgie interventionala, vor ramane stabile si in plus se vor dezvolta. Beneficiarii principali ai acestui parteneriat sunt echipele medicale si pacientii si sunt convins ca urmatorii ani vor transforma Spitalul de Oncologie din Enayati Medical City intr-un centru de referinta oncologica la care vor veni pacienti din toata Europa".

Sub sloganul "Suntem alaturi de tine pentru sanatatea ta", Memorial Healthcare intra pe piata din Romania ca unicul propietar al Spitalului de Oncologie din cadrul Enayati Medical City aducand cu el expertiza unei echipe de peste 1200 de medici din 11 spitale. In slujba pacientilor de mai bine de 22 de ani, Memorial Healthcare este primul operator din Turcia cu spitale acreditate JCI precum si prima certificare Platinum LEED. In fiecare an, 3 milioane de pacienti sunt tratati in spitalele Memorial din toata lumea, inclusiv pacientii din Romania care calatoresc in Turcia pentru tratament.

CEO Memorial Healthcare Ugur Genc: "Am observat dezvoltarea pietii de sanatate din Romania de mult timp si suntem fericiti ca putem contribui la progresul sistemului impreuna cu ceilalti parteneri. Suntem foarte fericiti ca intram pe piata din Romania cu un spital care are o echipa de medici atat de puternica si o infrastructura spitaliceasca de exceptie. Am avut succes in Turcia multumita valorilor noastre puternice: Calitate, Etica, Experienta pacientului si Satisfactia Angajatilor. De aceea avem deja mii de pacienti romani multumiti de serviciile noastre din spitalele din Turcia. Vom ramane fideli acelor valori in noul spital Memorial Healthcare din Bucuresti. Memorial Healthcare vrea sa devina un brand recunoscut la nivel mondial cu spitale in toata lumea si am ales Romania ca prima tara in care investim pentru ca noi credem ca in sistemul medical romanesc. Impreuna cu echipa medicala vom implementa expertiza si valorile noastre astfel incat sa slujim cel mai bine nevoilor pacientilor Sunt foarte fericit si mandru sa anunt aceasta noua investitie si abia astept sa oferim servicii medicale pacientilor la standardele asumate si promitem sa ii consideram pe toti ca membrii propriei familii".

Memorial Healthcare a fost asistata de o echipa integrata de consultanti si avocati ai PwC Romania si D&B David si Baias, care a inclus servicii de asistenta de tip M&A / lead-advisory, due diligence, asistenta juridica si fiscala efectuate pe parcursul intregului proces de tranzactie.

Vanzatorii au fost asistati de Dan Doroftei (consultant de business in sanatate) si de echipele de avocati ai Cumpanasu si Asociatii si Brasoveanu, Cernat si Asociatii.