Call center (031) 9393

Articole

Echipa Endomedicare Academy a operat cu succes un caz de endometrioză profundă la o pacientă de 27 de ani

Suntem aproape de pacientele noastre în lupta cu endometrioza, pas cu pas. Le sprijinim în a lua decizii medicale corecte și bine informate în toate etapele procesului terapeutic. Pentru a realiza cea mai bună evaluare și a alege calea terapeutică optimă, realizăm un management complex al fiecărui caz de endometrioză, recomandat a fi făcut în centre specializate, pluridisciplinare, de către experţi în această patologie.

Centrul de Endometrioză “Endomedicare Academy”, fondat de Prof. Dr. Elvira Brătilă (medic primar obstetrică-ginecologie, cu supraspecializare în chirurgia ginecologică robotică), reunește o echipă multidisciplinară cu o expertiză remarcabilă în cazuri complexe de endometrioză infiltrativă profundă.

Un caz dificil rezolvat recent cu succes de echipa noastră a dat o nouă șansă unei paciente tinere, în vârstă de 27 de ani, diagnosticată cu endometrioză profundă ce infiltra atât parametrul, rectul cât și ureterul drept.

 

Diagnosticul precoce – cel mai puternic aliat în lupta cu boala

Evaluarea cazului: un diagnostic imagistic preoperator complet a fost necesar pentru stabilirea abordării multidisciplinare. Atât ecografiile transvaginale, cât și RMN-ul, au evidenţiat endometrioame ovariene bilaterale, nodul parametrul stâng și drept, nodul endometriotic infiltrant profund al rectului de aproximativ 2,5. Ecografia renală a arătat hidronefroză de gradul 3 pe partea dreaptă.

Tratamentul chirurgical: chirurgie robotică, folosind platforma robotică DaVinci Xi. Platforma robotică a fost folosită de specialităţile chirurgicale mutidisciplinare – ginecologie, colorectal și urologie – pentru a asigura rezecţia completă a leziunilor de endometrioză, care implicau mai multe organe. Excizia nodulilor endometriotici infiltraţi profund, parametrii bilaterali, rezecţia rectosigmoidiană cu anastomoză termino-terminală și reimplantarea ureterală au fost efectuate complet folosind robotul chirurgical DaVinci Xi.

Pacienta nu a necesitat ileostomă.

Post-chirurgical: Pacienta s-a recuperat rapid. După 4 zile a fost externată într-o formă foarte bună.

Endomedicare Academy, referinţe în cifre:
*Peste 15 ani de experienţă în chirurgia endometriozei
*Peste 450 de intervenţii complexe în cazuri de endometrioză profundă
*Peste 98% din intervenţii realizate prin chirurgie minim invazivă, laparoscopic sau robotic
*Sub 1% dintre cazurile complexe au necesitat ileostomă.