Call center (031) 9393

Articole

Bronhoscopia: ce este și când se recomandă

Aparatul respirator, unul dintre cele mai complexe sisteme ale organismului, poate fi afectat de diverse patologii. Una din modalităţile de investigare a sistemului respirator este bronhoscopia, ce are atât rol diagnostic (furnizează informaţii preţioase cu privire la afecţiuni ale aparatului respirator), cât și terapeutic (în timpul intervenţiei se pot efectua diferite manevre pentru tratarea anumitor afecţiuni respiratorii).

Cancerul de piele: ce aluniţe trebuie să ne dea de gândit?

Pielea, cel mai întins organ al corpului, are rol de barieră între mediul extern și mediul intern, menţine o temperatură optimă la nivelul organismului și protejează structurile interne de agresiunile mediului exterior. Pielea este formată din trei straturi: epiderm (primul strat dinspre exterior), derm (stratul de mijloc) și hipoderm (stratul cel mai profund).

Scorul de calciu coronarian, o investigatie ce poate salva vieti

Principala cauza de deces la nivel mondial este reprezentata de bolile cardiovasculare. Cu un impact major asupra starii generale de sanatate a pacientului, bolile inimiii si a vaselor de sange reprezinta o problema pentru cadrele medicale, deoarece au o evolutie complet imprevizibila si pot pune viata pacientului in pericol in fazele avansate de boala.

Ce analize trebuie să efectuăm anual

Sănătatea este foarte importantă, deoarece pentru o calitate crescută a vieţii trebuie să ne îngrijim de buna funcţionare a organismului nostru. În ultimii ani datorită faptului că medicina a evoluat avem acces la informaţii preţioase cu privire la identificarea unor boli în faze mai incipiente, pentru a primi un tratament adecvat cât mai curând.

Psihologie: Cum discutăm cu pacienţii bariatrici și aparţinătorii

Pacienţii bariatrici sunt acele persoane care au suferit intervenţii de chirurgie bariatrică, operaţii care au ca obiectiv scăderea considerabilă în greutate, prin reducerea volumului total al stomacului cu ajutorul  unor proceduri specifice.

Tumori pe creier: Glioblastomul - simptome, diagnostic, tratament

Creierul este o structură anatomică care coordonează întreaga activitate a organismului și integrează toate funcţiile specifice ale sale.

Ciclismul si riscurile asociate

Sportul, indiferent de tip, este sanatate curata; practicarea acestuia cu regularitate contribuie la o crestere a calitatii vietii prin beneficiile multiple pe care le aduce asupra organismului. De la scaderea in greutate, la diminuarea riscului de boli cardio-vasculare sau la reducerea starilor de anxietate si depresie, sportul s-a dovedit a fi un element foarte important pentru un stil de viata sanatos.

Radiografia toracica – cand este necesara?

In lumea medicala, pentru a stabili un diagnostic de boala, pe langa examenul fizic si analizele de laborator, este nevoie de explorari imagistice, care sa puna in evidenta eventuale modificari sugestive pentru anumite patologii. Cea mai des efectuata explorare imagistica, la ora actuala, este reprezentata de radiografia toracica.

Cand este recomandat RMN Whole Body si care sunt avantajele acestei investigatii?

RMN Whole body reprezinta o investigatie de ultima generatie care presupune scanarea prin rezonanta magnetica nucleara a intregului corp. Este o investigatie cu foarte multe avantaje, deoarece permite examinarea organelor, identificarea elementelor patologice si stadializarea afectiunilor oncologice.

Cancerul rino-sinusal – tratamentul chirugical

Tratamentul cancerului rino-sinusal cuprinde tratamentul chirurgical (chirurgie clasica sau chirurgie endoscopica), chimioterapia, radioterapia sau fome combinate ale acestor trei obtiuni terapeutice. In cadrul Spitalului Memorial Baneasa, abordarea terapeutica se stabileste cu foarte mare atentie, tinandu-se cont de foarte multi factori

Ce sunt tumorile rino-sinusale si care sunt factorii de risc?

Cancerele din sfera ORL sunt patologii complexe, care reprezinta adevarate provocari pentru medicii de specialitate, deoarece chirurgia din sfera ORL implica multa precizie, acuratete si atentie. Studiile arata faptul ca, la nivel mondial, sunt diagnosticate anual 550.000 cazuri noi de cancere in sfera ORL.

Cancerul osos: simptome, diagnostic și tratament

Cancerul osos reprezintă o afecţiune caracterizată prin apariţia unei formaţiuni tumorale la nivelul oaselor. Formaţiunile tumorale maligne de la nivelul structurii osoase sunt formate din celule care se multiplică haotic, necontrolat și care invadează într-un mod agresiv structurile învecinate.

Tot ce trebuie să știi despre investigaţiile CT

Investigaţia CT, cunoscută în termeni medicali sub denumirea de Tomografie computerizată, este o metodă de diagnostic paraclinic, care permite vizualizarea detaliată a structurilor și organelor interne ale corpului.

Psihologie: Cum discutăm cu pacienţii oncologici și aparţinătorii

Cancerul este unul dintre cele mai crunte diagnostice pe care un pacient le poate primi în cursul vieţii. Deși medicina a evoluat foarte mult în ultimii ani și există soluţii pentru o mare parte dintre patologiile oncologice, odată ce primesc acest diagnostic majoritatea pacienţilor se întreabă...

Psihologie: situaţiile de criză - ce sunt și cum le depășim?

Secolul în care trăim este denumit și secolul vitezei, doarece totul se petrece pe repede-înainte. Oamenii sunt ancoraţi în relaţii superficiale, joburi stresante, griji cotidiene și o viaţă plină de rutină. Toate acestea, împreună cu presiunea socială, constituie provocări permanente la care omul se supune involuntar și cărora trebuie să le facă faţă.

Endometrioza profunda: abordare multidisciplinara a cazurilor complexe in practica Endomedicare Academy

Rolul echipei multidisciplinare in managementul chirurgical al cazurilor complexe de endometrioza profunda Endometrioza profunda, din punct de vedere histopatologic, este reprezentata de implantarea leziunilor endometriozice in profunzimea tesuturilor cu peste...

Operaţie de micșoare stomac (gastric sleeve): avantaje şi dezavantaje

Lupta cu kilogramele în plus reprezintă o problemă din ce în ce mai frecventă în zilele noastre, iar studiile de specialitate înregistrează date alarmante, conform cărora aproximativ 3 milioane de decese înregistrate anual se datorează unor patologii care sunt agravate de obezitate...

Memorial, Primul investitor strategic in domeniul medical din Turcia achizitioneaza Spitalul de Oncologie Monza din Enayati Medical City - actionblog.info

Grupul Memorial Healthcare, una dintre cele mai cunoscute retele medicale din Turcia in special pentru tratamentele complexe oncologice si transplant, intra pe piaţa din Romania achiziţionând Spitalul de Oncologie Monza din Enayati Medical City.

Când este indicat examenul RMN în explorarea sânilor?

Cancerul mamar este cea mai frecventă neoplazie întâlnită la femei, la nivel mondial. Conform statisticilor, în ultimii 20 de ani, incidenţa cancerului de sân este în continuă creștere, dar mortalitatea prin această formă de cancer este în scădere datorită educaţiei, programelor funcţionale de screening şi terapiei mai eficace. Examinarea imagistică a sânilor prin rezonanţa magnetică (IRM/RMN) este o metodă utilă …

Colonoscopia ca metodă de screening: ce este, cui se recomandă, cum se efectuează

  Ce este colonoscopia Colonoscopia reprezintă o procedură medicală prin care specialistul examinează interiorul colonului (intestinului gros). Cu ajutorul colonoscopiei medicul investighează sănătatea tubului digestiv şi previne anumite boli, cum ar fi cancerul de colon. Atunci când este folosită ca metoda de screening, colonoscopia ajută la depistarea anumitor leziuni precanceroase (polipi) și poate ajuta la îndepărtarea lor înainte de a …

Trombofilia: ce este și cum se diagnostichează

Cuprins  Ce este trombofilia? Clasificare trombofilie Diagnostic trombofilie Când se recomandă efectuarea testelor de trombofilie?   Ce este trombofilia?  Trombofilia este o predispoziţie sau susceptibilitate, moștenită de la părinţi sau dobândită în cursul vieţii, de a dezvolta tromboze (“cheaguri de sânge”), în special tromboze venoase. Trombofilia nu este o boala în sine, ci doar un factor de risc pentru tromboze.  …

Coxartroza (artroza șoldului): simptome, diagnostic, protezare șold minim invaziv

Cuprins   Simptome coxartroză Cauze coxartroză Diagnostic coxartroză Tratament coxartroză Când se recomandă protezarea șoldului Ce implică protezarea șoldului minim invaziv Avantaje protezare totală de șold prin abord direct anterior minim invaziv Incizia bikini în abordul minim invaziv pentru proteza totală de șold   Coxartroza (artroza șoldului) este o afecţiune cronică care în cazul unui tratament corespunzător prezintă o prognostic …

Cancer de vezică: simptome, cauze, tratament

Cuprins: 1. Simptome cancer de vezică 2. I. Cauze cancer de vezică 2. II. Factori de risc cancer de vezică 3. Diagnostic cancer de vezică 4. I. Tratament cancer de vezică 4. II. Cistectomie radicală robotică cu neovezică 6. Caz clinic cancer de vezică 7. Abordarea pacientului cu cancer de vezică Cancerul de vezică reprezintă acel tip de cancer care …

Cancerul ovarian

Cancerul ovarian este cea mai agresivă patologie oncologică ginecologică. Este cea mai frecventă cauză de deces în Statele Unite între neoplaziile ginecologice. Clasificare cancer ovarian Leziunile ovariene maligne pot fi clasificate astfel: leziuni primare, atunci când tumora provine din structuri ovariene normale; leziuni secundare sau leziuni metastatice (mult mai rare) – leziunile sunt secundare altor tumori maligne (tumori gastrice, cancere …

Polipectomia endoscopică a polipilor colonici și rectali

Ce este polipectomia și care este scopul și semnificaţia practică a acestei proceduri? Polipectomia este procedura utilizată pentru îndepărtarea polipilor și are ca scop evitarea dezvoltării cancerului colo-rectal (CCR), care invariabil ia naștere din polipi care se pot dezvolta cu timpul la nivelul rectului și colonului. Odată identificaţi și rezecaţi acești polipi, și în mod special acei polipi denumiţi “adenomatoși” …

Echipa Endomedicare Academy a operat cu succes un caz de endometrioză profundă la o pacientă de 27 de ani

Suntem aproape de pacientele noastre în lupta cu endometrioza, pas cu pas. Le sprijinim în a lua decizii medicale corecte și bine informate în toate etapele procesului terapeutic. Pentru a realiza cea mai bună evaluare și a alege calea terapeutică optimă, realizăm un management complex al fiecărui caz de endometrioză, recomandat a fi făcut în centre specializate, pluridisciplinare, de către …

Caz extrem de endometrioză profundă operat cu succes de echipa Bucharest Endometriosis Center

Endometrioza profundă este o patologie complexă și deseori extrem de agresivă, care presupune tehnici chirurgicale pe măsură. Chirurgia endometriozei profunde necesită o experienţă vastă a chirurgului și o echipă multidisciplinară la fel de experimentată. Bucharest Endometriosis Center tratează în mod frecvent forme grave ale bolii. Complexitatea cazurilor variază de la operaţii de rutină, până la intervenţii extrem de complexe, ce …